Perfect Home Tlakový hrniec 7L, Galaxy, 50143
Kód: 50143



Podrobný popis
Praktický pákový tlakový hrniec sa radí medzi kompaktné hrnce, ktoré vynikajú jednoduchým moderným vzhľadom a rokmi overenou konštrukciou. Hrniec je vyrobený z vysoko kvalitnej nehrdzavejúcej ocele. Výhodou je predovšetkým kvalita spracovania a dlhodobá využiteľnosť. Táto nehrdzavejúca oceľ patrí medzi najlepšie, ale aj dobre vyzerá a navyše s ňou nie sú problémy pri čistení a udržiavaní.
Je vybavený masívnymi úchytmi, ktoré nepália a extra silným sendvičovým dnom.
Tlakový, Papinov alebo kuchta?
Všetky tieto názvy, aj keď znejú úplne odlišne, znamenajú jedno a to isté. Označujú nádobu na varenie, ktorá sa dá uzatvoriť a tým v nej vznikne vyšší tlak, čoho dôsledkom je aj zvýšenie teploty a rýchlejšie uvarenie jedla. Tlakový hrniec je asi najbežnejšie používaný názov. Kuchta je odvodená z maďarčiny a pomenovanie Papinov hrniec zas vzniklo na základe mena objaviteľa tohto hrnca.
Ako to celé funguje?
V uzatvorenej nádobe sa zvyšuje tlak na vyšší, než je bežný atmosférický tlak a vďaka tomu sa následne zvyšuje teplota, pri ktorej sa jedlo pripravuje. Vďaka tomu trvá varenie omnoho menej času, ako pri klasickej príprave v normálnom hrnci. V tlakovom hrnci sa tak teplota zvyšuje až na 120 – 140°C, zatiaľ čo v klasických hrncoch je teplota pri príprave jedál varením len okolo 95 - 100°C.
Kľúčové vlastnosti:
- špičková kvalita
- jednoduché použitie
- ľahká a jednoduchá údržba
- zachovanie väčšieho množstva živín
- výraznejšia chuť jedla
- šetrite energiu a čas
- obľúbená konštrukcia s moderným dizajnom
- napr. pri varení zemiakov stačí zaliať len 3dcl vody a doba varenia je 5minút
- pozor na prílišné naplnenie hrnca!!!
- materiál: špičková nerezová oceľ
- sendvičové dno
- vhodné do umývačky riadu
- ušká na hrnci nikdy nepália
- odolné voči teplotným šokom
Porovnanie časov prípravy:
Tlakový hrniec Normálny hrniec |
Kuracie mäso 15 minút 30 – 40 minút |
Bravčové mäso 30 minút 60 – 70 minút |
Hovädzie mäso 60 minút 2 – 3 hodiny |
Strukoviny 10 minút 30 minút |
Zemiaky 5 – 10 minút 30 minút |
Ryža 5 minút 20 minút |
Brokolica, Karfiol 3 minúty 20 minút |
Čistenie a starostlivosť:
Pred prvým varením s novými hrncami, ho umyte v horúcej vode so saponátom a dôkladne opláchnite. S údržbou vášho tlakového hrnca nebudete mať najmenší problém, pokiaľ od začiatku budete vedieť, ako s ním zaobchádzať na sporáku. Je dobré hrnce po použití umyť horúcou vodou so saponátom a hneď potom dobre utrieť. Ušľachtilá oceľ bude mať stále žiadaný vysoký lesk.
Je dobre, pokiaľ výrobky z ušľachtilej ocele hneď po použití umyjete alebo ich aspoň naplníte vodou a pridáte trochu saponátu. Tak v hrncoch nič nezaschne a vy nemusíte zaschnuté zvyšky s námahou umývať. Pri mimoriadne veľkom zašpinení hrncov, ich naplňte vodou s trochou saponátu a nechajte krátko povariť.
Zostatky nečistôt môžete odstrániť hubkou alebo umelou kefkou. Nepoužívajte k čisteniu vysokoleštených plôch žiadne drsné prípravky (piesky, apod.) , pretože by sa stali matnými.
Ošetrovanie a kozmetika:
- nepoužívajte kovovú drôtenku na leštené plochy
- v umývačke môžete umývať všetky kovové časti
- stratenie farby používaním pri vysokých teplotách alebo vytvorenie škvŕn (v závislosti od tvrdosti vody), sa najlepšie očistia zriedeným octom alebo kvapkami citrónu.
- fľaky neovplyvňujú funkčnosť a zdravotnú nezávadnosť riadu, nie sú chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie.
- pri prehriatí prázdnych hrncov sa môže na ich povrchu vytvoriť fialové až hnedé sfarbenie - toto sfarbenie neobmedzuje funkčnosť a ani zdravotnú nezávadnosť hrncov, nie je chybou a nemôžu byť dôvodom reklamácie.
Parametre a špecifikácie:
- Výrobca: Perfect Home
- Rada: Galaxy
- Model: 50143
- Objem: 7 L
- Pre typy sporákov: plynové, elektrické, keramické, indukčné
- Vonkajší priemer: 23,5 cm
- Šírka s uškami: 34,5 cm
- Výška: 20,5 cm
- Výška s pokrievkou: 26 cm
- Farba: nerezová
- Materiál: nehrdzavejúca oceľ, plast
- Hmotnosť: 3,68 kg
Dodatočné parametre
Kategória: | Nerezové hrnce |
---|---|
Hmotnosť: | 4 kg |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.